BAHAN-BAHAN( 5-7orang )
1 tin susu cair
1 sd besar gula
4 sd besar tepung kastard
1 mangkuk air- utk dicampurkan dengan kastard
½ biji kek gulung sederhana saiznya
1 tin buah-buahan campur- asingkan air dan buahnya
1 peket agar-agar jeli kristal Nona
1 mangkuk air panas
LANGKAH PENYEDIAAN :
1) Panaskan susu cair dengan gula. Kecilkan api.
2) Bancuh tepung kastard dengan semangkuk air sejuk. Masukkan bancuhan tadi ke dalam susu cair yang sedang mendidih, Masak hingga betul-betul pekat dan kastard pekat. Tutup api.
3) Di dalam bekas berasingan, susunkan kek gulung sehingga habis. Kemudian, basahkan dengan air buah-buahan tin.
4) Masukkan buah-buahan tin hingga habis.
5) Tuangkan bancuhan kastard ke atas susunan buah-buahan tadi.
6) Untuk jeli, larutkan jeli bersama semangkuk air panas. Kacau hingga sebati.
7) Akhir sekali, tuangkan jeli tersebut di atas kastard dan sejukkan. Bila betul-betul keras, bolehlah dihidangkan.
Sumber: www.myresepi.com